دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 654
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 693
بازدید ماه : 696
بازدید کل : 250791
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

نامزدی خیرت الشاطر و تشدید تنش‌های سیاسی در مصر
چاپ
 
 
 
نامزدی خیرت الشاطر و تشدید تنش‌های سیاسی در مصر
 
 
داود احمدزاده، کارشناس مسائل مصر
 
 

 

سرانجام اخوان‌المسلمین مصر، برغم برخی توافقات پنهانی با شورای نظامی حاکم بر مصر «خیرت الشاطر» معاون «محمد بدیع» رهبر اخوان را به عنوان نامزد مستقل خود برای مشارکت در نخستین انتخابات ریاست جمهوری پس از سرنگونی رژیم مبارک اعلام کرد. نکته مهم این است که اخوان‌المسلمین به عنوان منسجم‌ترین و فعال‌ترین نیروی اجتماعی مصر و نیز خاورمیانه توانسته بود در قالب حزب آزادی – عدالت اکثریت کرسی‌های دو مجلس شورا و ملت را نیز در اختیار گیرد. در واقع در انتخابات پیچیده پارلمانی مصر جریانات لیبرال و چپ برغم تلاش‌های رسانه‌ای و برخی پشتیبانی‌های خارجی بازنده تمام عیار در مقابل جنبش اخوان‌المسلمین بودند. رهبران اخوان‌المسلمین در این مسیر برای کاستن از تنش‌های سیاسی و نیز کم کردن هزینه‌های برخورد با شورای نظامی حاکم در مصر، قبلاً اعلام می‌کردند که قصد معرفی نامزد مستقل برای پست ریاست جمهوری را ندارند و در این زمینه به توافقاتی هم با نظامیان رسیدند. اکنون اقدام اخوانی‌ها در داخل و خارج از کشور مصر با واکنش‌های جدی روبرو شده و صحنه سیاسی سرزمین فراعنه را نیز با تغییرات طوفانی روبرو ساخته است. در بازتاب این خبر مهم ، برخی از رهبران قبلی اخوان این اقدام را شبیه به یک توطئه و آن را نوعی خودکشی سیاسی عنوان می‌کنند؛ چرا که از دید آنها در صورت شکست نامزد اخوان در انتخابات پیشرو این جنبش با یک نوع انفعال سیاسی در فعالیت‌ها روبرو خواهد شد. این در حالی است که محمد بدیع از رهبران این جنبش دلیل تغییر عقیده در خصوص انتخابات ریاست جمهوری نگرانی درباره نامزد شدن افراد وابسته به رژیم مبارک دانسته است. در این راستا عمر سلیمان رییس سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی رژیم مبارک قبلاً نیز قصد خویش را برای ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری آشکار ساخته بود.

در مورد دلایل و پیامدهای اقدام اخیر اخوانی‌ها مطالب ذیل قابل تامل است :

1- آنچه مشخص شده است، اخوان‌المسلمین در دوره پر تلاطم انقلاب ژانویه 2011 برای رسیدن به قدرت سیاسی اقدامات مختلفی را انجام داد بطوریکه این جنبش در التهابات میدان التحریر و خشونت‌های گسترده ابتداً به دادن بیانیه‌های سیاسی و مخالفت‌های رسانه‌ای بسنده کرد و در واقع موتور محرکه انقلاب در دست جوانان التحریر بود، ولی با گسترش آشوب‌های خیابانی و تزلزل در ارکان قدرت سیاسی رژیم مبارک اخوانی‌ها توانستند رهبری اعتراضات را بر عهده گیرند و پس از زوال قدرت فرعون مصر، جنبش اخوان‌المسلمین با تجربه اندوزی از گذشته این بار با ورود به عرصه سیاسی و تشکیل حزب آزادی – عدالت تمایل خویش را برای نقش‌آفرینی بیشتر در این عرصه نشان دادند و در دوران حاکمیت شورای نظامی مصر تاکنون نیز اخوانی مواضع متناقضی را اتخاذ نمودند. دراین مسیر اخوانی‌ها برای نفوذ در ارتش به عنوان عنصر اثرگذار در معادلات سیاسی مصر توانسته‌اند بر خلاف دوره‌های قبلی با اعزام نیروهای جوان خود و کادرسازی سیاسی در ارتش از تندروی‌های آن در برخورد با جریانات سیاسی اسلام‌گرا در آینده بکاهند؛ بطوریکه غیر از برخی از مهره‌های کلیدی شورای نظامی حاکم بر مصر نظیر طنطاوی و وابستگان مبارک، رده‌های میانه‌ ارتش حساسیتی به قدرت‌یابی اخوانی‌ها احساس نمی‌کنند. از سوی دیگر عدم تمایل شورای نظامی مبنی بر انتقال قدرت در موعد مقرر و بی‌رغبتی به انحلال دولت کمال الجنزوی به تیرگی روابط طرفین انجامیده است. اخوانی‌ها احساس می‌کنند که در شرایط موجود، در عرصه سیاسی در مقایسه با سایر احزاب و نیز شورای نظامی دست بالا را دارند و می‌توانند با تصمیم‌گیری سیاسی مستقلاً به آرزوی دیرینه خویش برسند.

2- پس از این اقدام جنبش اخوان‌المسلمین، اتحادیه جریان‌های اسلام‌گرای مصر که متشکل از 11 حزب و گروه سیاسی اسلامی هستند رهبران اخوان‌المسلمین را به تشتت در آرا متهم ساختند و تعیین خیرت الشاطر را نتیجه نوعی معامله سیاسی این جنبش با شورای نظامی حاکم بر مصر برای تداوم قدرت آن اعلام کردند. همچنین محمد حبیب، معاون سابق رهبر اخوان، تصمیم اخیر را اشتباه استراتژیکی نامیده و خیرت الشاطر را فاقد دیدگاه راهبردی نسبت به مسایل داخلی – خارجی اعلام می‌کند. این در حالی است که محمد بدیع رهبر اخوان‌المسلمین با رد این مخالفت این تصمیم حیاتی را و تحت لوای تامین منافع ملی و تشکیل کشوری قدرتمند اعلام می‌کند. بی شک اقدام اخیر اخوانی با واکنش‌های متفاوتی در درون جنبش روبرو است، ولی آنچه مسلم است این‌‌که در صورت پذیرش اکثریت اخوان‌المسلمین در معرفی خیرت الشاطر وی می‌تواند مهره کارآمدی برای تصاحب قدرت سیاسی در این کشور قلمداد گردد.
 

3- علاوه بر برخی از مخالفت‌های درونی با اقدام رهبران اخوان‌المسلمین در معرفی خیرت الشاطر، جریانات لیبرال و اقلیت قبطی مسیحی مصر نیز نسبت به رویکرد اخیر واکنش منفی نشان دادند. جریانات لیبرال و ملی‌گرا گرچه از جایگاه سیاسی مستحکمی برخوردار نیستند با این وجود اقبال غرب نسبت به این گروه بیشتر است.

4- بی‌تردید برغم اصل اساسی اخوانی‌ها در میانه‌روی و اعتدال در سیاست و تمرکز رهبران آن بر مصلحت‌گرایی، یکپارچه شدن قدرت در مصر نمی‌تواند برای اسراییل و حامیان غربی آن نکته مثبتی قلمداد گردد. گرچه اخوانی‌ها از تعهد این گروه سیاسی به حفظ قرارداد کمپ دیوید و نیز احترام به قوانین بین‌المللی حرف می‌زنند، با این وجود نگرانی‌های تل آویو از قدرت یابی اخوان‌المسلمین در صورت احراز پست ریاست‌جمهوری از سوی این گروه دوچندان خواهد شد و این رژیم در تنگنای سیاسی بیشتری در منطقه قرار خواهد گرفت. بنابراین در ماه‌های آینده شاهد تحرکات بیشتر غرب و اسراییل برای اثرگذاری در عرصه سیاسی مصر خواهیم بود.

5- نکته پایانی اینکه اگر ورود خیرت الشاطر به بازی قدرت را نتیجه معامله سیاسی میان اخوان و شورای نظامی و یا بالعکس، نتیجه بر هم خوردن روابط نه‌چندان مستحکم بدانیم در هر دو صورت باید گفت آینده سیاسی مصر را نمی‌توان بدون دو عنصر اثرگذار یعنی ارتش و نیز اخوان‌المسلمین متصور بود. بنابراین تحولات مصر نتیجه القای این دو عنصر است. از این منظر می‌توان گفت در شرایط موجود این دو نیرو به یک ثبات و توازن قدرت رسیده‌اند.




 





نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com